+358 500 667 227 info@propdea.fi

Jälleen kerran elämä yllätti minut ja löysin itseni sellaiselta toimialalta, jolta en olisi koskaan ajatellut itseäni löytävän. Hyvä niin. Työkokemusta takana on runsas vuosi ja olen tyytyväinen. Tämä nousi vahvasti mielen päälle, kun käsiini osui kasa pieniä muistilappuja, joita alussa itselleni kirjoitin. Elävästi muistuivat mieleeni alkuajat tässä työssä, kun nyt jo niin tuttuja sanoja piti aikoinaan melkein tavata: liiketilavuokraus, toimitilavuokraus, tilanhankinta, liikepaikkahankinta, toimeksiannosta jne. Keskustelut vuokran tasosta koin alussa tosi hankaliksi, joten saatoin muistilapultani lukea vuokratasoon vaikuttavan neliöt, investoinnit ja sopimuksen pituus ja nokkela heitto toiseen suuntaan, että mikä on heidän näkemyksensä. Muistiin olin kirjannut senkin, että vuokralaiselle tehdään vuokrausehdotus. Muistilappuja en ole enää pitkiin aikoihin levittänyt pitkin pöytää, kun tässä vauhdilla olen omaksunut uusia asioita.

Sinnikkyyttä ja kärsivällisyyttä tämä tekeminen vaatii ja nämä ominaisuudet minussa ovatkin kehittyneet vuoden mittaan. Onneksi hillitön optimismini luontaisesti saa minut uskomaan kaiken olevan mahdollista niin kauan kunnes minulle sanotaan ”ei kiitos”. Lukemattomien ei-vastausten keskellä kuulostaa todella hienolta varovainenkin kiinnostus. Minulla on ollut ilo tehdä töitä ns. haastavien kohteiden kanssa ja jälkikäteen sitä huomaa, kuinka paljon näistä olenkaan oppinut. Sitten kun asiat etenevät siihen pisteeseen, että keskustellaan investoinneista ja yksityiskohdista, niin homma muuttuu toisella tavalla mielenkiintoiseksi ja edelleenkin kaikki on ollut uutta minulle. Välillä oikein kuulostelen itseäni, että minäkö tässä ihan oikeasti keskustelen tai sähköpostiviestiä naputtelen vaikkapa lattian kantavuudesta, vapaasta korkeudesta, veden vetämisestä ja ulosmenoputken kaarevuuden asteesta huomioiden kenellä on toteutus- ja kustannusvastuu. Haltioidun, kun saan oppia uutta. Innostumiseni ja uteliaisuuteni minua pitkälle kantavatkin.

Ja kiinnostus ihmisiä kohtaan. Kaiken työn koen olevan ihmiseltä ihmisellä ja tämä on sitä mitä suurimmassa määrin. Tässä työssä pitää ottaa huomioon kaikki osapuolet ja vahvasti pidettävä kiinni sovituista asioista. Se viestii siitä, että asiat hoidetaan kunnolla ja sillä lunastetaan luottamus. Onnekkaasti saan tätäkin työtä tehdä omalla tavallani – sydämelläni.

Mielenkiintoinen havainto on, että hahmotan rakennettua maailmaa eri tavalla kuin ennen. Joku aina omistaa jokaisen kiinteistön, rakennuksen, kauppakeskuksen ja tehdashallin. Joku aina on käynyt vuokrasopimusneuvottelut. Joku aina suunnittelee muutokset. Missä vain kulkiessani kiinnitän huomiota vapaisiin tiloihin kuin myös siihen, miten on kerrottu tilojen olevan vapaana. Maailma on avoin ja katson maailmaa toisin silmin.

Nina