+358 500 667 227 info@propdea.fi

Kirjoitusvuorossa tällä haavaa Propdean oma AnnAgentti kertoilemassa tarinoita Tokion matkoiltaan. Rakkaussuhteeni Japaniin ja tähän kaupunkiin alkoi vuonna 2011, jolloin graduaan valmistelevana opiskelijana tulin valituksi ryhmään, joka lähti vetämään ’Future of Shopping’ –työpajaa Tokion yliopiston opiskelijoille. Ja tämän jälkeen olenkin tänne Tokioon palannut vuosittain (tutkijan työn etuuksia). Näiden vuosien varrella on kaupungista löytynyt monta lempipaikkaa, joihin mielellään myös palaan aina uudelleen ja uudelleen. Näitä paikkoja aionkin esitellä teille täällä blogissa.  

IMG_0488IMG_0489IMG_0491IMG_0492

Yksi näistä lempikohteistani löytyy Omotesandon välittömästä läheisyydestä: Commune 246 on yhteisölliseksi ja kokeilulliseksi kuvailtu orgaanista sekä vegaaniystävällistä ruokaa tarjoava kohtaamispaikka. Tätä viehättävää ulkoilmatilaa koristavat somat (kawaii!) ruokarekat ja -kojut, joista peräisin olevat tuoksut saavat taatusti veden kielelle. Pikkunälkäämme ystäväni suositteli soijanugetteja, joiden kyytipojaksi otimme lisäksi luomuoluet. Samalla nautimme viereisestä teltasta kantautuvasta livemusiikista sekä jälleen kerran vaikutuimme tokiolaisten pettämättömästä tyylitajusta. Telttakatoksessa oli juuri tuona päivänä meneillään Tokyo Hack Day –tapahtuma.

IMG_0493IMG_0500IMG_0506IMG_0497

Commune 246 -konsepti ei ole pelkästään ruokamaailma vaan enemmänkin monipuolinen tapahtumakeskus. Paikka on suunniteltu myös palvelemaan mm. luovia läppäri-työläisiä. Midori.so2:ssa kohtaavat eri alojen ja kansallisuuksien edustajat , joille tavoitteena on luoda kannusteet yhdessä tekemiseen ja uusien ideoiden luomiseen. Tila soveltuu myös erinomaisesti vaikka työpajojen järjestämistä varten. Samoin täällä sijaitsee Freedom University:n campus, jonka tehtävänä on tarjoata aivan uudenlaisia oppimiskokemuksia tee-se-itse yliopiston tavoin.

Commune 246 yhdistelee ruokaa, taidetta ja designia japanilaiseen omalaatuiseen ja mielenkiintoiseen tyyliin ja on ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen. Paikkaan ikihyviksi ihastunut voi myös varata itselleen Caravan Tokyo:n yöksi tai pariksi. Retrosta asuntovaunusta löytyy moderni varustelu ilmastoinnista lämpimään suihkuun ja wifiin.

Katuruokakulttuurin nostetta on ollut mielenkiintoista seurata täällä kotona Helsingissäkin. Kevät on tuonut ruokarekat jälleen katukuvaan ja esimerkiksi Teurastamo, Kansalaistori, Torikorttelit sekä Kasarmintori toimivat jälleen näyttämöinä erilaisille urbaaneille ruoan ja yhdessäolon tapahtumille. Kiinnostavaa on jäädä seuraamaan, miten nämä tapahtumat tulevat kehittymään ja millaisia elementtejä niiden osaksi tullaan vielä liittämään.

Keväisin terveisin,

Anna